Visaton

Sú BIO potraviny naozaj zdravšie? Je kombinovanie striebra a zlata naozaj zakázané? V našom magazíne vám ponúkame overené fakty to všetkých oblastí.

Auto moto

Údržba auta

Radi by ste šoférovali, len netušíte, čo máte robiť s vašim autom? Vybila sa vám batéria a nejde naštartovať? Tento problém som mala aj ja po zimnom období. Avšak v prvom rade musíte zistiť, či nepotrebujete kúpiť novú batériu do vášho auta. Zistíte to s káblami, cez ktoré bude prúdiť šťava z iného auta. Ak nemáte iné auto k dispozícií, musíte zavolať do servisu, nech vám prídu vaše auto nakopnúť. Ďalším problémom po zimnom období môže byť nesprávne natlakovaná pneumatika. Ak sa vám zdá, že máte mäkkú pneumatiku, musíte zájsť na najbližšiu benzínovú pumpu, aby ste si ju naplnili a správne natlakovali. Tlak v pneumatikách viete pozrieť na displeji toho prístroja. Ak ste úplný lajk, nechajte si poradiť od pracovníka na benzínovej pumpe. Môžete ho tak poprosiť o službu.

staršie auto

Častým problémom býva v tom, že máte málo benzínu alebo nafty vo vašom osobnom automobile. To tiež musíte napraviť jedine natankovaním práve na benzínovej pumpe. Ak neradi tankujete sami, poproste pracovníka, ktorý pracuje na benzínovej pumpe. Väčšinou na benzínových pumpách pracujú dvaja ľudia. Jeden človek sa stará o pokladňu a druhý tankuje vonku palivo osobám, ktoré si o to požiadajú. Takýto pracovník vám vie aj umyť predné okno alebo poradiť, aký olej máte zakúpiť do vášho osobného automobilu.

auto

Ak vaše auto nefunguje, bude problém v niečom inom. Na to už musíte zavolať servisného technika, ktorý vám opraví vaše auto tak, aby bolo na ceste v dobrom technickom stave. Zo servisu by ste mali odchádzať spokojný, že ste si nechali opraviť a skontrolovať vaše auto.Aj vy chcete na svojom osobnom automobile jazdiť bezpečne a neohrozovať ostatných šoférov či vodičov? Musíte mať auto v dobrom technickom stave, aby ste taktiež nespôsobili haváriu, ktorá by mala smrteľné následky. Je to veľmi dôležité, aby ste tiež neohrozovali chodcov, cyklistov alebo aj kolobežkárov, ktorí jazdia na rôznych dopravných prostriedkoch tak, ako nemajú. Musíte poznať dopravné predpisy a dopravné značky.